Tratamente Lemn

Protejarea preventiva

Lemnul este un material natural. Lemnul netratat este perisabil în timp, mai ales ca urmare a infestării de către insectele care se descompun. Lemnul prezintă, de asemenea, un risc semnificativ din cauza mucegaiului și ciupercilor care se descompun, care tind să afecteze cheresteaua în condiții de umiditate ridicată. Cel mai mare risc se referă la cherestea exterioară încorporată sau cherestea care este în contact direct cu solul sau cu apa. Tratamentul cu conservanți BOCHEMIT asigură că lemnul rămâne sănătos mai mult timp și își prelungește viața în mod semnificativ.

În timpul lucrărilor de construcție și renovare, nu trebuie subestimată importanța protejării clădirilor sau elementelor din lemn împotriva infestării dăunătorilor. Atunci când sunt utilizați corect, conservanții BOCHEMIT oferă o protecție profesională și fiabilă a lemnului, contribuind astfel la evitarea potențialelor complicații și costuri legate de repararea lemnului infestat în viitor. La urma urmei, vopsirea, stropirea sau scufundarea este pentru toată lumea, ceea ce înseamnă că chiar și amatorii pot fi siguri că lemnul din casele lor va fi protejat profesional.

Eradicarea daunatorilor

Dăunătorii lemnului pot amenința structura unei clădiri și pot determina descompunerea mobilierului elegant în particule de praf. Acești dăunători apar într-o gamă variată de specii, fiecare dezvoltându-se în condiții diferite și se pot completa reciproc și au interacțiuni nedorite care pot provoca daune ireparabile. Dăunătorii biologici pot fi grupați în primul rând în insecte, ciuperci și mucegaiuri care descompun lemnul. Acestea din urmă atacă suprafața lemnului, deschizând astfel porțile pentru ciuperci. În timp ce acești agenți sunt esențiali pentru susținerea ciclurilor naturale de viață prin descompunerea copacilor bătrâni, slăbiți și morți în sălbăticie, locul lor nu este cu siguranță în casă.

Chiar și când lemnul a fost uscat bine, există riscul de infestare cu insecte atunci când conținutul de umiditate al acestuia este mai mare de 10% și temperaturile sunt peste 10 ° C. Există riscul de infestare fungică atunci când conținutul de umiditate este (chiar și temporar) mai mare de 20%. Mai mult, atunci când lemnul este în permanent contact cu solul sau cu apa sau este construit în aer liber și când depozitele de resturi se acumulează în fisurile și îmbinările sale, insectele și focarele de mucegai și ciuperci pot pătrunde prin fisuri. Temperaturile optime pentru răspândirea ciupercilor sunt de 22-25 ° C. Lemnul este expus riscului de infestare cu mucegai atunci când umiditatea este mai mare de 25%.

Ignifugare lemn

Bochemit Antiflash este o solutie profesionala pentru ignifugare lemn, agrementata clasei B sau C de rezistenta la foc. Antiflash face pe langa protectia la foc si preventie la insecte si ciuperci.
Shopping Cart
WhatsApp Phone